Een nieuwe opleiding! (tijd voor een update)

Omdat ik mezelf wil blijven ontwikkelen op visueel gebied als ‘beeldmaker’, ben ik vier maanden geleden begonnen met een nieuwe opleiding. Dit keer iets heel anders, maar toch ook weer niet, namelijk de driejarige deeltijd opleiding ‘realistisch fijnschilderen’ aan de academie voor de Realistische Schilderkunsten.

Eigenlijk ben ik nog maar twee maanden echt bezig, want halverwege begon de vakantiestop al. Maar, ik ben zelf verder gegaan thuis, elke maandagavond, vaste prik, lekker zen 😉

Voor mijzelf is het niet nóg iets wat ik er nu bij doe (naast fotograferen, beeldbewerking, vormgeving, conceptontwikkeling en illustratie), maar juist meer van hetzelfde: namelijk het creëren van beeld, waarbij je kijkt naar licht, kleur en compositie en iets wil overbrengen naar de kijker. De camera, mijn tekentablet en nu dus ook de penseel zijn hierbij mijn tools.

Mijn eerste schilderijtjes zijn geschilderd met olieverf op MDF en 15×10 cm klein. De kersen, de besjes en het hedera blad zijn opdrachten vanuit de opleiding, met als doel de technieken te leren.

De overige schilderijen (de banaan, het oog, de mond en de hand) zijn eigen studies. Omdat ik uiteindelijk mensen / portretten wil gaan schilderen, heb ik daar alvast wat onderdelen van nageschilderd.

De aankomende twee weken heb ik ook vakantie en in september beginnen de lessen weer, er is nog zoveel te leren, ik heb er zin in!

Meer van mijn (andere) werk vind je op http://sjoerdstellingwerf.nl/