Een nieuwe opleiding!

Jezelf blijven ontwikkelen. Tegenwoordig kan dat makkelijk online, onder andere door het grote aanbod van diverse tutorials. Daarnaast vind ik het toch ook fijn om een opleiding te volgen, vanwege de regelmaat, opbouw en structuur.Ik ben ooit begonnen op het Grafisch Lyceum met vormgeving en visualising, volgde de opleiding ‘creatieve conceptontwikkeling’ van de VEA en tot anderhalf jaar terug studeerde ik Creative Photodesign aan de Fotovakschool.

Omdat ik nu iets wilde doen wat ik nog niet eerder heb gedaan, maar wel raakvlakken heeft met mijn werk, ben ik sinds gisteren begonnen aan de 3 jarige deeltijd opleiding ‘realistisch fijnschilderen’ aan de Academie voor de Realistische Schilderkunsten. Tijdens deze opleiding ga ik het ambacht leren zoals de oude meesters dat in de 17e eeuw beoefenden, dus schildertechnieken en de eigenschappen van olieverf. In het 4e jaar (maar dat is nu nog heel ver weg) wil ik er graag nog de specialisatie portretschilderen achteraan doen.

Mijn doel met het volgen van deze opleiding is nog beter leren kijken, doordat ik nu gedwongen word om de tijd te nemen. Kijken (naar licht, kleuren en compositie) is een belangrijk aspect wat ook weer in fotografie, beeldbewerking en illustratie terugkomt. Daarnaast wil ik gewoon creëren én een goede schilder worden, wat ook op andere vlakken van pas kan komen, want er moet thuis nog het één en ander gebeuren 😉