Gespecialiseerd in beeld

blog_161101_gespecialiseerd-in-beeld

Soms zeggen mensen dat je je beter kunt specialiseren in een vakgebied, omdat je er alleen dan beter in wordt. Maar, ik kan het niet en ik wil het niet, want ik vind het allemaal veel te leuk. Daarom heb ik vanaf vandaag 8 beroepen.

Artdirector, beeldbewerker, cartoonist, fijnschilder, fotograaf, illustrator, infographic designer én vormgever. Dat lijkt veel, maar het draait allemaal om hetzelfde: het bedenken en maken van beeld. Alleen de techniek verschilt. En het mooiste is, het versterkt elkaar. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gespecialiseerd ben in concept, creatie en beeld. Dit doe ik als:

Artdirector

Ik bedenk creatieve communicatieconcepten, alleen of samen met een copywriter. Op mijn tekentablet zet ik die ideeën vervolgens snel om in een schets of presentatie.

Beeldbewerker

Waar Photoshop voor veel fotografen een taboe is, is het voor mij een speeltuin. Hier begint het pas! Ik maak alles wat jij of ik verzin. En dat doe ik bij voorkeur met mijn eigen foto’s als basis.

Cartoonist

Al een aantal jaar maak ik elke week een cartoon onder mijn pseudoniem VerlengSjoerd. Slechte woordgrappen, verbeeld in een vrolijke tekenstijl. En dat doet het goed op de sociale media. Op Facebook heb ik inmiddels meer dan 5000 fans.

Fijnschilder

Beeldmaken is mijn passie. En dat wilde ik ook op de ouderwetse manier leren; met olieverf en penselen. Erg tijdrovend, maar superleuk! En het leert me nog beter kijken naar licht, kleur, compositie en vorm.

Fotograaf

Ik ben niet met de camera in de hand geboren. Voor mij is fotograferen meer een manier om precies vast te leggen wat ik wil laten zien. Geen snelle kiekjes, maar geënsceneerde beelden. Vaak met een grafische inslag. En ik heb een voorkeur voor portretten.

Illustrator

Illustraties zijn een perfecte en unieke oplossing om een verhaal in beeld te brengen. Mijn illustraties zijn vrolijk, toegankelijk en clean. Dat communiceert lekker duidelijk.

Infographic Designer

Infographics zijn onmisbaar in deze tijd waarin mensen steeds meer en sneller informatie moeten verwerken. Ik filter, verduidelijk en verbeeld, met een illustratieve infographic als heldere output.

Vormgever

Ik ga op zoek naar de kern van jouw merk of bedrijf. Dat vertaal ik visueel om zo jouw publiek te raken, bijvoorbeeld in de vorm van een logo. Daarbij speel ik met vormen, kleuren en lettertypes en creëer zo een duidelijke boodschap.

Ik werk in opdracht van reclamebureaus en rechtstreeks voor mijn eigen klanten. Dit doe ik in mijn studio in Deventer of op locatie door het hele land.

Ook ben ik de man van Dominique, de vader van Nova… en pizzabakker! Maar dat laatste ben ik alleen thuis.

Pizzabakker

Ik hou van lekker eten en drinken. Ben gek op pittig en een goeie pizza. Dus ook die maak ik zelf, op een pizzasteen! Natuurlijk is ook hier het plaatje belangrijk, daarom doe ik er voor de kleur wat rucola bij.