Pizzabakker

Ik hou van lekker eten en drinken. Ben gek op pittig en een goeie pizza. Dus ook die maak ik zelf, op een pizzasteen! Natuurlijk is ook hier het plaatje belangrijk, daarom doe ik er voor de kleur wat rucola bij.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

  • 500 g patentbloem
  • 15 g gist
  • 5 el olijfolie
  • 250 ml lauw water
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 rawit pepertjes
  • 250 g serranoham
  • 4 bollen buffelmozarella
  • handjevol basilicum
  • 75 g rucola
  • oven
  • pizzasteen
  • deegroller
  • pizzaschep
  • grote schaal
  • theedoek

Hoe maak je het?

Meng de bloem met de gist en maak er een kuiltje in. Giet hier de olijfolie in en een deel van het water. Roer alles door elkaar, terwijl je steeds wat water bijvoegt. Kneed het deeg minimaal 10 minuten, zodat het lekker soepel wordt. Het mag een beetje plakken, maar niet te veel. Leg de deegbal in de grote schaal en een lauwwarme vochtige theedoek eroverheen en laat het minimaal 2 uur rijzen op kamertemperatuur.

Leg de pizzasteen in de oven en verhit deze tot 250 ℃. Snij ondertussen de mozzarella, de knoflook en de pepertjes. Verdeel het deeg in 4 of 8 gelijke bollen, afhankelijk van hoeveel en hoe groot je de pizza’s wilt. Rol ze één voor één uit met wat bloem eronder, anders blijven ze aan je aanrecht plakken. Bak de bodems even voor (ongeveer 1 a 2 minuten) zodat ze wat steviger zijn. Vervolgens beleg je ze met de rawit pepers, knoflook, seranoham en mozarella, of naar wens. Maar let op: een te dik belegde pizza wordt nat en niet lekker. Doe de pizza’s in de hete oven en bak ze in een paar minuten af op de steen. Omdat de bodem zo dun is, wordt hij lekker krokant en luchtig. Voor de kleur doe je er vervolgens nog wat rucola en basilicum op.

Bij dit pittige gerecht is een fris Ipa biertje of een hoppig blond biertje erg lekker. Mijn favorieten zijn de Brewdog Punk Ipa of de Davo Surf Ale. Smakelijk!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!