Pizzabakker

Ik hou van lekker eten en drinken. Ben gek op pittig en een goeie pizza. Dus die maak ik zelf, in een houtoven! Natuurlijk is ook hier het plaatje belangrijk, daarom doe ik er voor de kleur wat basilicum op 🙂

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

  • 600 g patentbloem
  • 12 g (verse) gist
  • 6 g zout
  • 3 el olijfolie
  • 360 ml lauw water
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 rawit pepertjes
  • 200 g serranoham
  • 4 bollen buffelmozarella
  • handjevol basilicum
  • (hout)oven of een pizzasteen
  • deegroller
  • grote schaal
  • theedoek
  • pizzaschep
  • pizzasnijder

Hoe maak je het?

Maak een mooie bult op het aanrecht van de bloem. Maak in het midden een kuil met voldoende ruimte en giet daar het water in. Meng de gist in het water met je vingers tot het oplost. Voeg de olijfolie toe en meng van buiten naar binnen steeds meer bloem door het water tot alles gemengd is. Voeg daarna het zout toe en kneed het deeg minimaal 20 minuten, zodat het lekker soepel wordt. Het mag een beetje plakken, maar niet te veel. Leg de deegbal vervolgens in de grote schaal met een lauwwarme vochtige theedoek eroverheen. Laat het minimaal 2 uur rijzen op kamertemperatuur.

Steek de houtoven ongeveer een half uur van tevoren aan (of leg de pizzasteen in de heteluchtoven en verhit deze tot 250 ℃). Snij ondertussen de ui, knoflook en pepertjes. Verdeel het deeg in 8 gelijke bollen. Rol ze één voor één uit met een klein beetje bloem eronder, anders blijven ze aan je aanrecht plakken. Niet teveel bloem, anders branden ze aan. Beleg de bodem met de ui, knoflook, pepers, seranoham en verkruimel de mozarella erover. Schep de pizza’s in de oven en bak ze in een paar minuten af op de steen. Omdat de bodem zo dun is, wordt hij lekker krokant en luchtig. Voor de kleur doe je er vervolgens nog wat basilicum op 😉

Snij de pizza in stukken en serveer hem met een frisse IPA of een ander hoppig biertje. Mijn favoriet is de Davo Surf Ale. Eet smakelijk!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!